Teiebær

Rubus saxatilis

Beskrivelse
Teiebær eller tågebær, som de også kalles, er ganske vanlige over nesten hele landet, men det er sjelden man finner store mengder av dem.rubus saxatilis Det er kanskje derfor de er lite brukt til saft og syltetøy e.l. som vi er vant til at våre øvrige ville bær brukes til. Til dram trenger vi ikke like store mengder og teiebær egner seg godt.

Bærene smaker omtrent som rips, men er nok ikke like sure. Det er nok vanligere å bruke dem i likør enn dram, men med et års lagring blir det en utmerket dram.

Metode
Fyll et glass med teiebær og dekk dem med sterk sprit, gjerne 50 %, for det er mye vann i bærene. Eventuelt kan bærene tørkes på svak varme i ovnen og dekkes med 40 % sprit.

Trekketid
Jeg anbefaler å trekke dem i minst tre måneder.

Tynning
Som de fleste vannrike bær bør de ikke tynnes så mye, prøv med 1:2.

Lagring
Det er sure bær, og den gode smaken kommer best fram etter et års lagring.

Lenker: