Myske

Galium odoratum

Beskrivelse
Myske er ikke veldig utbredt i Norge men du kan finne den på løvskogbunn på Sør- og Østlandet, særlig i bøkeskog. Det er mye enkere å kjøpe planten om våren på hagesenter.

Myskedram er en slags klassiker og hører til blant de aller beste drammene, og ikke minst en som folk flest har lett for å like. Det er stoffet kumarin som bidrar med smaken, og den er dermed i samme kategori som drammer av gulaks, kløver, heggeblomst, gulmaure og kanel.

Det blir litt ulikt om du bruker bare blader eller blomster, men i bunn og grunn er det samme dram, jeg holder en knapp på blomstene. Både blader og blomster gir en deilig mildt krydret dram som smaker vår.

Metode
Plukk blader like før eller tidlig i blomstingen (mai), eller blomster, eller begge deler og dekk det med 40 % sprit.

Trekketid
2-4 dager.

Tynning
Jeg tynner min ca. 1:4

Lagring
Jeg har ikke merket noen storveis utvikling av lagring, men andre påstår det skal ha mye å si.

Lenker: