Hassel

Corylus avellana

Beskrivelse
Hassel er ganske vanlig i kratt og lysninger sør i Norge. Dram av grønne hasselnøtter gir en mild lett krydret nøttedram, med en meget svak men lang myk ettersmak. En rund dram, som smaker lite sprit.

Det er også mulig å lage dram av unge grener, og av modne nøtter.

Metode
Plukk grønne hasselnøtter mens de ennå er litt myke i skallet, men ikke så tidlig at de er helt tomme inni. Fjern bladsvøpene og del dem i to. Legg bitene (skall og innhold) på 40 % sprit og skru til lokket. Det tar ikke lang tid før både spriten og nøttene blir ganske brune.

Trekketid
Mine nøtter har trukket to måneder

Tynning
Prøv 1:3. En del hasselnøttekstrakt til tre deler ren 40 % sprit.

Lagring
Hasselnøttdrammen er ikke så besk når den er nysilt, slik som andre nøttedrammer kan være (eikenøtt, kastanje og valnøtt), så den er god å drikke med en gang. Den taper seg ikke fort, men kan bli litt blassere ved lagring.

Lenker: