EinerJuniperus communis
Etter sigende skal det være fordi man i industriell framstilling av gin ikke har ressurser til å bli kvitt alle de grønne terpentinsmakende bærene (En påstand som Sandklef framsetter og som alle andre synes å repetere). Det er vel heller ikke helt uten betydning at man i framstilling av gin og genever putter bærene i før andre gangs destillasjon. Man destillerer altså med seg smaken fra bærene sammen med alkoholen. Det er einer-"bærene" som brukes til dram. Botanisk sett er bærene kongler, uten at det har noen betydning for drammen. Einerbuskene stikker litt, og mange påstår at de er besværlige å plukke. Flere bøker sier det beste er å legge et klede under busken, og slå på den med en kjepp. Jeg har hatt lite hell med den metoden. For meg ble det mye svinn og kledet ble fullt av rusk og rask som det tok like lang tid å fjerne som det ville tatt å plukke bærene på vanlig vis. Det er faktisk ikke så veldig besværlig å plukke disse bærene, med mindre man har parkinson. I så fall kan man bruke hansker. Metode Knus bærene lett med en morter og legg dem på et glass og dekk det hele med 40 % sprit. Hvis bærene suger til seg mye av spriten fyller du bare på med mer, slik at det dekker bærene. Trekketid Tynning Lagring Lenker:
|